Over ons

Over Pukkemuk

Huub van Leijsen is geboren en getogen op de plek waar Pukkemuk zich nu bevindt. De ouders van Huub hadden een land- en tuinbouw boerderij met varkens. De moeder van Huub had altijd gezegd: “Leer een vak, want boer kun je altijd worden”. Huub is gaan studeren voor elektricien bij de LTS en daarna gelijk gaan werken in Tilburg. In het weekend was hij disjockey. Rond deze tijd had Huub ook al een relatie met Jocky, zij werkte als administratiemedewerker. Na een tijd speelde een kinderwens op, maar dat lukte helaas niet. Huub kwam terecht in het vergadercircuit en Jocky volgde ondertussen een boekhouding cursus. Ze merkten dat er veel veranderde in de tuinbouw, en wilden zelf ook een verandering. Tijdens een kinderverjaardag viel ineens het kwartje: wat als we kinderfeestjes gaan organiseren?
Huub van Leijsen heeft vanaf het begin gezegd: “we doen het goed, of we doen het niet”. Zo is Pukkemuk ontstaan, met als naam een ode aan hun hondje wat destijds net was overleden. In mei 2001 zijn ze officieel geopend met een binnenspeeltuin en een kinderboerderij. Dit liep heel goed en langzamerhand zijn ze gaan uitbreiden naar buiten met o.a. de bootjesbaan, watersplash, boerensprookjesbos en de trampolines.
Omdat Pukkemuk ooit een boerderij was, willen zij nog steeds het boerenleven overbrengen. Het op speelse wijze in contact brengen met dieren en het boerenleven is iets wat zij erg belangrijk vinden. Dit vind je door het gehele park daarom ook steeds terug.
Op dit moment is Recreatieboerderij Pukkemuk hard bezig met de uitbreiding van het vakantiepark, het restaurant, de bowlingbaan en de vergaderruimte. Je kunt hier meer lezen over de uitbreiding.
Over de jaren heeft Pukkemuk ook regelmatig mensen met een lichamelijke- en verstandelijke beperking in dienst genomen. Deze mensen werken mee met voorbereiding, schoonmaken en de bediening. Pukkemuk is blij om ze een goede werkplek aan te bieden en ze de kans te geven om zichzelf te ontwikkelen.